Jag är jag och jag äter vad jag vill

0
Rate this post
  1. Lite av allt, lite i taget. En balanserad kost för barn
  2. Index
  3. Små enkla tips för rätt näring

Hur kan matsmältningsbesvär åtgärdas?

Vi vet, att mata barn med lite av allt kan vara väldigt svårt. De som inte behövde stå ut med klagomål eller gråt från barn som inte ville äta det som stod på tallriken är kanske undantaget som bekräftar regeln.

Å andra sidan är förhållandet mellan barn och mat en fluktuerande relation: fridfull, konfliktfylld, road, frustrerad. Mat han älskade dagen innan nu tål han dem inte. Det är tydligt att det finns en stor psykologisk komponent bakom allt detta.

  1. Men det är också tydligt att de matvanor som man lär sig från tidig ålder sedan följer oss hela livet.
  2. Det är därför det är viktigt att försöka få barnet att följa en balanserad kost, som inkluderar allt, vänja honom vid olika smaker och smaker.
  3. Ge inte upp när han säger nej och försök förmedla en riktig kostutbildning. Den vuxna som kommer att bli kommer att vara dig tacksam.

Jag är jag och jag äter vad jag vill

Mat är ofta det första verktyget ett barn har för att göra anspråk på självständighet och visa sin personlighet, för att göra rpc det klart att det inte är ett bihang till modern. Avslag är sättet han skiljer sig på, särskilt omedelbart efter avvänjning (de första två åren, den berömda hemska två av amerikaner).

cerca-di-mangiare-meglioMen även när de väl har vuxit upp är det kanske inte lätt att få barnet att förstå att en varierad och balanserad kost är den mest lämpliga för deras hälsa. Att få dem att gilla grönsaker är kanske det svåraste. Popeye kan fungera, men upp till en viss punkt (och gäller bara spenat).

Vad ska du göra för att ditt barn ska äta hälsosamt? Uppenbarligen, först och främst, undvika de enkla lösningarna som erbjuds av stekt, fet eller fet mat (kotletter, pommes frites, hamburgare) som de säkert kommer att gilla mer men som inte kan utgöra en långsiktig diet.

  1. De mår bra vid vissa tillfällen och ska inte demoniseras, men de kan inte vara lösningen på alla problem. Bättre att möta barnet och övertyga honom om att äta lite av allt.
  2. Några goda vanor kan hjälpa honom att följa en hälsosammare kost: variera ofta och experimentera med nya saker, men dra också nytta av till synes triviala lösningar, som att äta måltider regelbundet och tillsammans, som familj.

Små enkla tips för rätt näring

Det finns några vanor som det är bra att försöka överföra till barnet (och därför i första hand borde ha adopterats av föräldrarna).