Hur kan matsmältningsbesvär åtgärdas?

0
Rate this post

Tugga väl och långsamt: för att undvika att äta för mycket och för att underlätta matsmältningssystemets uppgift;

Ät inte för rikliga måltider: det är bättre att ha ett mellanmål på morgonen och eftermiddagen, för att minska portionerna vid lunch och middag (åtminstone undvika extranummer);

Dra ner på ohälsosamma mellanmål och sockerdrycker.

Du behöver dricka mycket under dagen, men inte för kolsyrade eller sockerhaltiga drycker; Fördela energierna korrekt under dagen. Det är viktigt att försöka att inte hoppa över frukost, göra mellanmål och mellanmål baserade på frukt eller yoghurt (mellanmålet kan finnas där, men inte varje dag), diversifiera lunch och middag, se till att barnet inte går och lägger sig fullt mage.

En korrekt kost bör alltid åtföljas av en icke-sittande livsstil: det är viktigt att vänja barnet vid fysisk träning både genom sport och genom några enkla vanor (gå, gå i trappor, leka utomhus och minska lite tid för videospel).

Men vilka är de bästa  page d’accueil matarna och vilka ska man undvika?

  • Föredrar magert kött (som kyckling och kalkon) och fisk, medan det är bättre att begränsa, men utan att eliminera, rött kött, korv, charkuterier och ägg;
  • Måttlig konsumtionen av ostar. Men magra och lätta är att föredra, såsom ricotta, parmesanost, crescenza, getost och keso;
  • Använda baljväxter (omväxlande dem) som en enda rätt;
  • Ät frukt och grönsaker till varje måltid;
  • Använd kryddor av vegetabiliskt ursprung (som olivolja) snarare än av animaliskt ursprung (som smör).

Generellt sett är variation och balans två viktiga riktlinjer att följa för att hitta rätt näring för ditt barn

En diet som inte är obligatorisk, men som innehåller lite av allt, vilket ger rätt utrymme för experiment och även för undantag. Hamburgaren med pommes frites är inte alltid en dålig sak! Naturligtvis ska det konsumeras då och då.

Den avgörande aspekten är att kunna överföra en korrekt mental attityd till mat till våra barn, eftersom de med största sannolikhet kommer att behålla den hela livet. Matsmältningsbesvär kan yttra sig med illamående och kräkningar.

Så länge barnets mage är orolig, är det lämpligt att få honom att dricka vätska i små klunkar: vatten i rumstemperatur eller kamomill, om magen tål det bättre. Det är bra att välja enkla livsmedel, som rivet äpple, lite torrfoder (kex, kex eller rostat bröd).

  1. generellt-sett-ar-variation-och-balans-tva-viktiga-riktlinjer-att-folja-for-att-hitta-ratt-naring-for-ditt-barnOm magen lyckas hålla tillbaka dem kan du fortsätta med en lätt diet (kött och mager fisk tillagad på grillen eller ånga, ris, kokta grönsaker).
  2. Dessutom hjälper vitamin B6 till att motverka känslan av illamående och kräkningar som kan uppstå vid matsmältningsbesvär.
  3. Matsmältningsbesvär hos våra små behöver inte oroa oss. Men i fall av tvivel, låt oss ställa våra frågor till referensbarnläkaren.